Youngtimer taxeren

Rijdt u privé meer dan 500 km per jaar in uw zakelijke auto? Dan krijgt u te maken met bijtelling voor privégebruik. Het kan dan voordelig zijn een Youngtimer van de zaak te gaan rijden. Youngtimers zijn over het algemeen voordeliger in aanschaf en de bijtelling voor privé gebruik is lager dan bij nieuwere auto’s. Dit komt omdat de bijtelling bij auto’s van 15 jaar of ouder niet meer wordt berekend op basis van de nieuwprijs (catalogusprijs), maar op basis van de dagwaarde, officiële benaming: WEV waarde (de Waarde in het Economisch Verkeer). De WEV waarde wordt ook vaak de Fiscale waarde van uw auto genoemd. Uw fiscale bijtelling gaat over 35% van de WEV waarde van uw Youngtimer. De kans om een BMW, Audi, Mercedes, Land Rover, Range Rover, Jaguar, Aston Martin, Lexus, Porsche, Volvo of ander premium merk te gaan rijden met de bijtelling van een Volkswagen Polo!


Nieuwsgierig naar de bijtelling van uw droom youngtimer?

We hebben enkele voorbeelden voor u gemaakt. Weten wat het voor uw specifieke youngtimer is? Neem dan contact met ons op per mail, contactformulier of whatsapp.

Voorbeeld fiscale bijtelling youngtimer

Merk, modelNieuw prijsWEV waarde / Fiscale waardeBruto bijtelling per maand
Range Rover Vogue 2005 125.000 km€152.000,-€11.500,-€335,-
Audi A4 Avant 4.2 V8 Quattro S4 Pro 2004 Line 178.000 km€87.000,-€4.000,-€116,67
Jaguar XK 4.2 V* Convertible 2006 89.000 km€130.500,-€12.500,-€364,58
Volvo XC90 2.5 T 2003 320.000 km€63.400,-€2.000,-€58,33
Mini 1.6 Cooper Chili 2007 98.000 km€31.050€5.800,-€169,17
Volkswagen Polo 2003 138.000 km€17.350,-€1.480,-€43,16
Opel Astra 7 personen 2007 128.000 km€31.458,-€2.250,-€65,63

Aan bovenstaande voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend, iedere WEV waardebepaling is uniek.


Een youngtimer laat u daarom bij aankoop taxeren om de WEV waarde te bepalen.Wij raden u aan om een keer in de 1 à 2 jaar opnieuw een WEV taxatie van uw voertuig te doen. Wanneer de fiscale waarde door het gebruik en het maken van kilometers minder wordt, gaat ook uw fiscale bijtelling ook verder omlaag.


Uw youngtimer online laten taxeren

Indien uw youngtimer geen bovenmatige beschadigingen heeft, kunt u deze eenvoudig en snel online laten taxeren door middel van onze online taxatie module.


Op locatie laten taxeren

Indien uw youngtimer wel noemenswaardige beschadigingen heeft, dan adviseren wij u om bij ons een afspraak te maken voor een WEV taxatie op onze locatie of op uw eigen locatie. De meerprijs verdiend zich dan direct terug. Of indien u dit uit gemak liever door ons wilt laten doen.


Hertaxatie van uw youngtimer

Het kan verstandig zijn om na 12 maanden uw youngtimer opnieuw door ons te laten taxeren. In veel gevallen kunnen wij uw fiscale bijtelling verlagen van uw youngtimer. Immers door gebruik en extra kilometers zal de WEV waarde, ook wel fiscale waarde voor de bijtelling dalen. Nieuwsgierig of ook uw bijtelling van uw huidige youngtimer omlaag kan?


Youngtimer taxatie wagenparken

Indien uw bedrijf meerdere youngtimers heeft rijden bieden wij u graag extra service aan. Taxatie van uw youngtimer vloot op het moment dat uw medewerkers op de zaak aan het vergaderen zijn bijvoorbeeld. We houden contact over de ontwikkeling van het gebruik en kilometers. Zodat uw medewerkers altijd optimaal profiteren van een gunstige bijtelling. Voor ons een kleine moeite, uw medewerkers zullen dit zeer van u waarderen als werkgever.


Vervangingswaardebepaling voor verzekering

Naast de WEV taxatie wordt de vervangingswaarde van uw voertuig ook vaak vastgesteld voor de vervangingswaarde. Ook wel taxatie voor de verzekering genoemd. Een waardebepaling door een erkend taxateur is belangrijk voor verzekeraars. Met een gedegen oldtimer/youngtimer taxatie voorkomt u discussie met de verzekeraar. Wilt u de waarde weten voor de verzekeringsmaatschappij, dan kunnen wij uw youngtimer ook taxeren op de vervangingswaarde: verstaan het bedrag dat nodig is voor het verkrijgen van naar soort, kwaliteit staat en ouderdom gelijkwaardige zaken. Deze waardebepaling vindt altijd op locatie plaats. Daarmee kan een youngtimer voor diverse onderwerpen een verschillende waarde hebben. O.a Vervangingswaarde, Waarde in het economisch verkeer, executiewaarde, liefhebberswaarde, handelswaarde. De taxatie voor de verzekering verzorgen wij graag via ons label: Autotaxatie Drie Bergen B.V.


WEV waardebepaling alle voertuigen

Naast de WEV waardebepaling, het bepalen van de fiscale waarde van uw auto of youngtimer, zijn wij ook gespecialiseerd in het vast stellen van de waarde van uw: vrachtwagen, aanhangwagen, landbouwvoertuig, machinery. Kortom alles op wielen of met rupsbanden.


WEV waardebepalingen voor wagenparken

Met regelmaat krijgen wij opdrachten om ook wagenparken bestaande uit personenauto’s, bedrijswagens, vrachtwagens of andere voertuigen te taxeren op waarde. Dat kan dan gaan om de fiscale waarde, WEV waarde, executiewaarde of juist de waarde voor de verzekering om het wagenpark goed te beschermen. Neem voor informatie of offerte voor taxatie van uw wagenpark, contact met ons op via mail, contactformulier of whatsapp.


Waarom kiezen voor WEV Taxatie

  • U betaalt nooit te veel bijtelling over uw youngtimer
  • Fiscaal verantwoorde waardebepaling van uw auto of voertuig
  • Vastgesteld door een notarieel beëdigd taxateur
  • Snel en efficiënt via online waardebepaling
  • Indien uw youngtimer schades of gebreken heeft, die de waarde beïnvloeden, kies dan taxatie op locatie
  • Taxatie op zaterdag mogelijk
  • Spoed aanvragen binnen 24 uur
  • Ervaring met taxeren van voertuigen en wagenparken voor professionals
  • Wij begrijpen ondernemers en ondernemende youngtimer-rijders
WEV waardebepaling aanvragen

Online taxatie aanvragen

NL

Taxatie op locatie

Liever uw auto op locatie laten taxeren? Indien uw voertuig meer dan 3 schades heeft, of grote schade(s), dan is het beter om uw auto door ons op locatie te laten taxeren.

Maak een afspraak

Laat een bericht achter

Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag!