Auto privé naar zakelijk overzetten? Het start met een WEV taxatie

Bent u in het bezit van een privé auto, maar heeft u een eigen bedrijf? Dan kan het voordelig zijn om uw privé auto op de zaak te zetten. De kosten die u vanaf dat moment maakt, kunt u boeken als zakelijke kosten. Denk hierbij aan brandstof, verzekering, onderhoud, APK, motorrijtuigenbelasting, afschrijvingen, parkeerkosten, tol, etc. Is uw auto ouder dan 15 jaar, en wilt u deze van privé naar zakelijk gaan rijden? Dan heeft u een Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie nodig om de hoogte van de bijtelling te kunnen bepalen. Tijdens deze taxatie wordt de fiscale waarde bepaalt aan de hand van koerslijsten. Daarnaast spelen onder andere de kilometerstand, eventuele mankementen en/of schade een belangrijke rol. Vanzelfsprekend wilt u er zeker van kunnen zijn dat de bijtelling wordt gebaseerd op de juiste waarde, zodat u niet teveel betaalt.


Uw Youngtimer zakelijk gebruiken?

Als u meer dan 500 zakelijke kilometers per jaar in uw auto rijdt, kan een Youngtimer van de zaak kan dan een voordelige optie zijn. Deze is vaak voordeliger in aanschaf en ook de bijtelling is laag. Wanneer een auto 15 jaar of ouder is, wordt geen bijtelling meer gerekend op basis van de cataloguswaarde, maar enkel over de WEV waarde. Een youngtimer laat u bij aankoop fiscaal taxeren om de WEV waarde te bepalen.Wij raden u aan om een keer in de 1 à 2 jaar opnieuw een WEV waardebepaling van uw youngtimer te doen. Wanneer de WEV waarde door het gebruik en het maken van kilometers minder wordt, gaat ook uw bijtelling namelijk ook verder omlaag.


2e auto van privé naar zakelijk rijden

Als eenmanszaak mag u een 2e auto op de zaak zetten, indien u deze minstens 10% zakelijk gebruikt. Ook bij een tweede zakelijke auto zijn alle kosten aftrekbaar, maar betaalt u wel bijtelling voor privégebruik. Raadpleeg uw accountant voor meer informatie betreffende uw specifieke situatie. Zo kunt u ook zakelijk aantrekkelijk genieten van uw youngtimer of sportwagen van de zaak.


Over WEV Taxatie

Wanneer u uw privé auto zakelijk wil gaan gebruiken, bent u bij WEV Taxatie aan het juiste adres. Wij zijn volledig notarieel beëdigd, werken snel, denken met u mee en adviseren u graag. Bijvoorbeeld wanneer het voordelig kan zijn om uw auto opnieuw te laten taxeren, om zo de bijtelling te verlagen. Heeft uw auto geen schade, dan kunt u uw auto via ons online platform heel eenvoudig en zelfs binnen 24 uur op afstand laten taxeren. Heeft uw auto wel bovenmatige gebruikssporen of schade die de waarde kan beïnvloeden, of bent u in het bezit van een oldtimer, dan bent u van harte welkom voor een taxatie op onze of uw locatie. Ook op zaterdag.


WEV waardebepaling aanvragen

Online taxatie aanvragen

NL

Taxatie op locatie

Liever uw auto op locatie laten taxeren? Indien uw voertuig meer dan 3 schades heeft, of grote schade(s), dan is het beter om uw auto door ons op locatie te laten taxeren.

Maak een afspraak
Laat een bericht achter

Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag!