Auto zakelijk naar privé overzetten? Laat uw auto WEV taxeren

Wilt u een auto van zakelijk naar privé overbrengen, dan is een Waarde Economisch Verkeer (WEV) taxatie nodig. De fiscus heeft deze fiscale waarde van uw auto nodig: Eventuele boekwinst is namelijk belast, boekverlies is aftrekbaar. Met een WEV taxatierapport door onze notarieel beëdigde taxateur voldoet u aan de voorwaarden van de belastingdienst. Tijdens de WEV taxatie wordt de waarde van uw auto vastgesteld mede aan de hand van koerslijsten onderzoek, marktwaarden onderzoek en dagwaarde onderzoek. Daarnaast spelen onder andere de kilometerstand, eventuele mankementen en/of schade een belangrijke rol. Mankementen en schades verlagen de WEV waarde. De waardebepaling door een notarieel beëdigde register autotaxateur stelt voor u op een solide en verantwoorde wijze de overnamewaarde vast. Dit doen wij altijd met de grootst mogelijke zorg: wij begrijpen ondernemers als geen ander.


Wanneer is overzetten van zakelijk naar privé gunstig?

Voor ondernemers is het doorgaans gunstig om een nieuwe auto op de zaak te zetten. Dit is vooral interessant wanneer u veel zakelijke kilometers rijdt. Alle kosten die worden gemaakt zijn dan aftrekbaar, op de bijtelling na. De bijtelling is gekoppeld aan de catalogusprijs in het jaar van aanschaf. Als de auto ouder wordt, wordt de bijtelling fiscaal minder interessant. Het kan dan gunstiger zijn om de auto privé te gaan rijden en uw auto over te zetten van zakelijk naar privé bezit. Afgezien van de zakelijke kilometers kunnen er dan geen kosten meer gedeclareerd worden.


Youngtimer naar privé omzetten

Wanneer u uw youngtimer al enige tijd zakelijk heeft gebruikt, wilt u deze mogelijk vervangen door een andere zakelijke auto of youngtimer. Wilt u uw huidige youngtimer nog privé gebruiken? Door middel van een WEV waardebepaling brengt u uw youngtimer op verantwoorde wijze naar privé, en weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor de overname. Indien de youngtimer in keurige staat is, kunt u deze via onze online WEV taxatie module laten taxeren. Indien er toch schades of gebreken zijn, die de waarde substantieel kunnen beïnvloeden, dan adviseren wij om een afspraak te maken voor een waardebepaling op locatie. Dat kan zowel bij u thuis, of heel flexibel bij ons in Driebergen. Bijvoorbeeld op zaterdagochtend.


Zakelijke oldtimer naar privé

Gaat u stoppen met het zakelijke gebruik van een oldtimer op de zaak? Via een WEV waardebepaling brengt u uw klassieke auto op een verantwoorde wijze van de zaak naar privé. Bij een WEV taxatie van een Oldtimer adviseren wij u om een afspraak te maken voor een taxatie op locatie. Oldtimers kunnen niet online getaxeerd worden.


Over WEV Taxatie

Wanneer u uw zakelijke auto privé wil gaan gebruiken, bent u bij WEV Taxatie aan het juiste adres voor een WEV waardebepaling. Wij werken snel, begrijpen ondernemers, denken met u mee en adviseren u graag. Bijvoorbeeld over wanneer het voordelig kan zijn om uw auto opnieuw te laten taxeren om de bijtelling te verlagen* van uw youngtimer. (auto’s ouder dan 15 jaar) WEVtaxatie.nl is onderdeel van Autotaxatie Drie Bergen B.V.


Online fiscale auto taxatie

Wij zijn volledig notarieel beëdigd. Geen schade? Dan kunt u uw auto of youngtimer via ons online platform heel eenvoudig en zelfs binnen 24 uur op afstand laten taxeren voor de fiscale waarde.


Taxatie op locatie

Indien er toch schades of gebreken zijn, die de waarde substantieel kunnen beïnvloeden, dan adviseren wij om een afspraak te maken voor een WEV taxatie op locatie. De meerprijs heeft u dan snel terugverdiend. De taxatie kan zowel bij u thuis, of heel flexibel bij ons in Driebergen. Bijvoorbeeld taxatie op zaterdagochtend.

*Fiscale bijtelling verlagen door WEV taxatie, kan alleen bij zakelijk gerden youngtimers en oldtimers.

WEV waardebepaling aanvragen

Online taxatie aanvragen

NL

Taxatie op locatie

Liever uw auto op locatie laten taxeren? Indien uw voertuig meer dan 3 schades heeft, of grote schade(s), dan is het beter om uw auto door ons op locatie te laten taxeren.

Maak een afspraak

Laat een bericht achter

Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag!