WEV Taxatie

Tijdens een WEV taxatie wordt de fiscale waarde van uw auto vastgesteld. De WEV, ofwel de Waarde in het Economisch Verkeer, is simpel gezegd de meest gunstige prijs die u zou kunnen krijgen wanneer u een voertuig op dat moment zelf zou verkopen. Een erkend taxateur bepaalt de waarde aan de hand van koerslijsten onderzoek, marktwaarden onderzoek, de kilometerstand, eventuele mankementen en/of schade. Een WEV waardebepaling kan in verschillende gevallen nodig zijn. Bijvoorbeeld wanneer u bijtelling moet betalen voor een zakelijke youngtimer of oldtimer. Bij auto’s jonger dan 15 jaar wordt de hoogte van de bijtelling bepaald op basis van de cataloguswaarde. Voor auto’s ouder dan 15 jaar is de Waarde in het Economisch Verkeer het uitgangspunt. Andere redenen voor een WEV taxatie kunnen zijn: u wilt uw youngtimer zakelijk gaan gebruiken, u wilt uw zakelijke auto privé gaan gebruiken. Daarnaast kunt u een WEV waardebepaling nodig hebben in het geval van financieringsaanvragen, faillissementen en bedrijfsbeëindiging of in privé situaties bij scheiding, overlijden of boedelverdeling.


Online WEV taxatie

Wanneer uw auto normaal is gebruikt en deze heeft geen bovenmatige schades? Dan kunt u uw auto eenvoudig online taxeren via onze online module. Tijdens onze online WEV Waardebepaling wordt de waarde van uw auto vastgesteld op basis van door u gemaakte foto’s van het voertuig en een aantal gegevens die u invult. Vervolgens combineert onze notarieel beëdigd taxateur deze gegevens met informatie uit koerslijsten onderzoek, marktwaarden onderzoek, de kilometerstand en eventuele schade om tot een waardebepaling te komen. Benieuwd naar hoe een online taxatie in zijn werk gaat? Bekijk de video voor een eenvoudige uitleg.


WEV Taxatie op locatie

De fiscale taxatie van auto’s met schade en Oldtimers gebeurt altijd op locatie. Dat kan op een locatie die voor u handig is, of bij ons op locatie in Driebergen. En kunt u alleen op zaterdag? Geen probleem: ook dan is het mogelijk om uw oldtimer door een van onze experts te laten taxeren.


Bepaling vervangingswaarde, executiewaarde en liquidatiewaarde

Wanneer u uw auto wilt verzekeren, heeft u de vervangingswaarde nodig om het te verzekeren bedrag te bepalen. Een taxatie om de vervangingswaarde te bepalen wordt altijd uitgevoerd op locatie, en is gebruikelijk bij Oldtimers, Youngtimers, Sportwagens en andere exclusieve voertuigen . Naast vervangingswaarde kan er getaxeerd worden voor de executiewaarde (Het bedrag dat een zaak, bij acuut gedwongen openbare verkoop, dus zonder enige voorbereiding van betekenis, op een door de wet voorgeschreven wijze, zal kunnen opbrengen) en liquidatiewaarde (het bedrag dat een zaak, binnen een redelijke termijn en bij een gedwongen openbare verkoop, op een door de wet voorgeschreven wijze, na de beste voorbereiding en aanbieding op de voor de aard van de zaken gebruikelijke wijze, zal kunnen opbrengen).


Over WEV Taxatie

WEVtaxatie is onderdeel van Autotaxatie Drie Bergen B.V. Heeft u een WEV taxatierapport nodig, en wilt u uw auto snel online laten taxeren voor de fiscale waarde, door een notarieel beëdigd taxateur? Dan bent u bij WEV Taxatie aan het juiste adres. Wij zijn aangesloten bij het RETM register. Via ons online platform kunt u uw auto heel eenvoudig en zelfs binnen 24 uur op afstand laten taxeren door een erkend taxateur. Liever een afspraak maken voor een waardebepaling op locatie? Ook dit regelt u eenvoudig en snel via onze website. Altijd een goede (fiscale) verantwoording van de waarde van uw voertuig: Auto, bestelwagen, vrachtwagen, landbouwvoertuig, aanhangwagen of machinery, kortom alles op wielen. Wij werken al jaren samen en in opdracht van accountantskantoren, administratiekantoren en tussenpersonen.

AVG, privacy en de klant centraal stellen zijn kernwaarden binnen ons bedrijf.

WEV waardebepaling aanvragen

Online taxatie aanvragen

NL

Taxatie op locatie

Liever uw auto op locatie laten taxeren? Indien uw voertuig meer dan 3 schades heeft, of grote schade(s), dan is het beter om uw auto door ons op locatie te laten taxeren.

Maak een afspraak

Laat een bericht achter

Neem contact met ons op via het contactformulier. We helpen u graag!